Den øgede automatisering giver udfordringer for den aldrende arbejdsstyrke


Den aldrende befolkningssammensætning og den øgede automatisering af arbejdspladser er hurtigt og fundamentalt ved at ændre fremtidens arbejdsmarked. Download vores whitepaper her

I krydsfeltet mellem disse to tendenser finder vi en række risici og muligheder. Ældre medarbejdere har udsigt til, at den teknologiske udvikling vil øge risicoen for, at deres arbejde i fremtiden vil blive automatiseret. Samtidig bliver de ofte overset som en fornyelsesressource. Arbejdsgivere kan drage fordel af at udnytte ældre medarbejderes unikke kompetencer og inkludere dem i arbejdet med virksomhedens digitaliseringsstrategi. De virksomheder, der ikke formår at inkludere ældre medarbejdere og deres kompetencer i digitaliserings- og strategiarbejdet, risikerer at gå glip af værdifulde muligheder for produktivitetsforbedringer. 

Mercer’s rapport, The Twin Threats of Aging and Automation har undersøgt 15 forskellige markeders eksponering mod en aldrene befolkning, og hvor udsatte de ældre er, for at deres arbejde bliver automatiseret. Blandt konklusionerne er:

  • Lande med en højere andel af ældre i befolkningen har også en større risiko for at de ældres arbejde bliver automatiseret.
  • Risikoen for at ældre medarbejderes job bliver automatiseret er størst i Kina og Vietnam. 76 % af opgaverne udført af ældre medarbejdere i Kina og 69 % i Vietnam er i fare for at blive erstattet af intelligent teknologi.
  • Canada og Australien har den laveste ældnings-rate og den laveste risiko score for at de ældres job bliver automatiseret. 
  • I Tyskland er det i snit 57 % af de ældres job, som kan automatiseres,  og i Sverige er tallet 47 %.
  • I USA, er det i snit 52 % af de ældres job, som kan automatiseres.
  • Det er især faktorer som uddannelsesniveauet, den industrielle struktur, det offentlige forbrug og styrken af et lands finansielle lovgivning, der har indflydelse på, hvor stor risicoen er, for at de ældres arbejde bliver automatiseret. 

 

Download White Paper: The Twin Threats of Aging and Automation her. Du kan også ønske at blive kontaktet af en af Mercer Danmarks konsulenter

Udfyld skemaet herunder for at hente rapporten og modtage den på email. Hvis du ikke har pop-up blocker aktiveret, vil din browser bede dig om at downloade eller se rapporten i et nyt vindue.
*Required Fields