Mercers 2021 Cost of Living city ranking

 

Ranglisten er et uvurderligt værktøj, når du skal vurdere kompensationen for medarbejdere, der skal udstationeres. I år ser vi nærmere på, hvilken effekt pandemien har haft på omkostningsstyring af udstationeringer?

 

Mercer’s Cost of Living rangliste hjælper virksomheder med at finde hoved og hale i sammensætningen af kompensationspakkerne til en diversificeret og mangfoldig global arbejdsstyrke. De 3 dyreste byer


Ashgabat, Hong Kong og Beirut ligger i toppen af listen over de dyreste byer for udstationerede i 2021!

Hvorfor skifter vores købekraft?


Udsving i valutakurser og prisbevægelser på dagligvarer og services har afgørende indflydelse for udstationerede medarbejderes købekraft.

Populært under pandemien


Hong Kong, São Paulo og Moskva var blandt de byer hvor alle varekategorier, som var særligt populære under pandemien, oplevede et prisfald. 

Er billigt også bedst?


Leveomkostninger er blot en faktor i, hvor attraktiv en by er i forhold til at tiltrække talenter, forretning og investeringer, men hvordan hænger det sammen med livskvaliteten?Vigtigste indsigter

 

Ashgabat topper dette års liste over de dyreste byer for udstationerede medarbejdere, med Hong Kong på andenpladsen og Beirut som nummer tre. Beirut er kravlet 42 pladser op på listen blandt som følge af politisk uro. COVID-19 og eksplosionen i havnen i 2020, som forstærkede den økonomiske effekt, har medført rekord høj inflation. 

 

I forhold til sidste år er, Tokyo og Zürich faldet en position til henholdsvis 4- og 5-pladsen. De øvrige byer i top 10 på dette års rangliste er Shangai (6), Singapore (7), Geneve (8), Beijing (9) og Bern (10). I den anden ende af listen finder vi  Tbilisi (207), Lusaka (208) and Bishkek (209). 

 

Se pressemeddelelse for flere regionale resultater.

 

Effekten af COVID-19 på omkostningerne ved udstationeringer


Coronapandemiens hærgen har ført til en acceleration af udviklingen i tilgangen til og planlægning udstationeringer. Virksomheder verden over reevaluerer nu deres udstationeringsstrategier for bedre at matche den forandrede struktur for vores måde at arbejde på, som voksede frem under pandemien, og som er ved at manifestere sig mere permanent i takt med at pandemien klinger af.

 

Ifølge Mercers 2020 Worldwide International Assignment Policies and Practices survey, er høje omkostninger en af de vigtigste barrierer for udstationering, og virksomheder søger efter nye måder at indrette deres udstationeringsprogrammer på, væk fra den traditionelle 2-3 årige udstationering, til mere fleksible og mindre omkostningstunge alternativer. Det kunne være korttids udstationeringer, permanente udstationeringer eller lokale ansættelser. Den seneste udvikling er at teste virtuelle 'udstationeringer'. 

Vi ser også at hybrid modeller eller arbejde fra distancen er blevet mere fremherskende efter pandemien og fortsat vinder popularitet, hvor mange medarbejdere forventer, at de kan arbejde alle steder fra. Med den øgede kompleksitet i udstationeringsprogrammerne og deres popularitet, bliver det endnu mere væsentligt, at have en forståelse for omkostningerne forbundet med udstationeringer og udstationeredes købekraft 

 

Vores undersøgelse af leveomkostninger for udstationerede sætter fokus på betydningen af at overvåge valutakurser og vurdere inflationspresset på udgifter til dagligvarer, services og bolig. Den seneste rangliste viser kun få visse markante forskelle i prisniveauet som følge af pandemien, eftersom lokale regeringer verden over var hurtige til at implementere hjælpeforanstaltninger som for eksempel udsættelse af MOMS-betalinger.

 

Se mere om at guide dine mobile medarbejdere i kølvandet på COVID-19.Spotlight på populære varer i forbindelse med pandemien


I forbindelse med dette års undersøgelse har vi inkluderet en analyse af de varer, hvor vi så en relativ stigning i efterspørgelsen som følge af ændrede forbrugsmønstre under pandemien. Vores prisanalyse ser på tre varekategoriers popularitet - 'comfort food', rengøringsartikler og underholdning i hjemmet. I videoen her kan du se en sammenligning af priserne for varer i de tre kategorier, og hvordan de har udviklet sig det seneste år.


Mercers Cost of Living data

 

Mercers årlige rangliste af leveomkostninger for udstationerede i byer verden over baserer sig på vores omfattende undersøgelse priserne i mere end 400 byer, og er en af de mest annerkendte og bredest dækkende af sin slags. Undersøgelsen finder sted to gange årligt og bruges af multinationale virksomheder, regeringer og globale organisationer for at fastlægge deres kompensationspakker for udstationerede medarbejdere.

 

Hvilke faktorer spiller ind i leveomkostninger?

 

For at sammensætte et retvisende og dækkende billede af leveomkostningerne ved udstationering indeholder vores undersøgelse af leveomkostninger både en evaluering af mere end 200 varer og services og en vurdering af effekten af afgørende faktorer så som valutaudsving, inflation og udviklingen i omkostninger til bolig. 

 

 

Den samlede rangliste over leveomkostninger i byer verden over indeholder priser på over 200 varer og services fra de følgende kategorier:

Bolig - Læs mere

Fødevarer

Personlig pleje

Alkohol og tobak

Transport - Læs mere

Husholdningsartikler

Beklædning og fodtøj

Vand, varme, el - Læs mere

Hjælp i hjemmet

Fritid og underholdning
Hvor attraktiv er din by?


Leveomkostninger er en nøglefaktor, når virksomheder skal fastlægge kompensationspakker til udstationerede medarbejdere.


Virksomheder skal finde den rette balance mellem at holde omkostningerne nede, de forretningstekniske behov og medarbejderens oplevelse for at opnå en konkurrencefordel i kampen om talent, investeringer og forretningsudvikling. Der er mange faktorer som spiller ind, når virksomheder vælger lokation. Faktorer som standarder for hygiejne, sygdom, sikkerhed, uddannelse, klima og fysisk afsondring har ofte indflydelse på om en investering i en given lokation bliver en succes eller ej. 
Mercers undersøgelse af livskvalitet (Quality of Living Survey) giver virksomheder objektiv information om den levestandard, udstationerede medarbejdere vil opleve på en given lokation. Undersøgelsen giver afgørende indsigt for både virksomheder, medarbejdere, regeringer og by-styrer som gerne vil forbedre deres tiltrækningskraft overfor nye talenter, virksomheder og investeringer. 
Kontakt din lokale Mobility konsulent 

Download 2021 Cost of Living City Ranking

The 2021 Cost of Living Ranking highlights the results for 209 cities across five continents, measuring the comparative costs of more than 200 items in each location.

*Required Fields