En produktiv arbejdsplads
2017 Global Talent Trends

Rapporten for 2017 indeholder input fra 400+ ledere, 1.700+ HR-specialister, og 5.400+ medarbejdere fra 20 sektorer og 37 lande verden over. Teknologien former fortsat vores værdikæder og gør arbejdskraft og information mere tilgængelig, hvilket er med til at definere, hvordan arbejdet kan gøres.

På samme tid ses et skift i medarbejderes demografiske profiler, og nye forventninger til oplevelsen ved arbejdet udfordrer den traditionelle model for hvordan det er at "gå på arbejde". Det gennemgående tema Empowerment in a Disruptive World understreger hvordan erhvervsledere, HR-specialister og medarbejdere ser på jobmarkedets fremtid.

Fire hovedtendenser for 2017


Vækst ved design: Forandring på agendaen

93% af de anspurgte ledere overvejer omstrukturering af virksomheden inden for de næste to år. Det handler ikke længere om udvikling - for at være forrest ændrer virksomheder løbende på struktur for at sikre effektivitet, smidighed og tætte kunderelationer. Hvis forandringsstrategien skal sikre bæredygtig vækst må staben være en væsentlig del af agendaen.

Værdierne forandres: Behov for nyt belønningsparadigme

Fair og konkurrencedygtig aflønning og mulighed for forfremmelse topper prioriteterne for medarbejdere i år. Usikkerheden og de forandringer der ses på jobmarkedet taget i betragtning er det ingen overraskelse. Det handler dog ikke kun om økonomi og aktivitet - 97% af de adspurgte medarbejdere ønsker at blive tilgodeset og belønnet for den brede indsats de bidrager med i dagligdagen.

En arbejdsplads for mig: Personalisering af medarbejderoplevelsen

Folk forventer at arbejdsgiveren får jobbet til at fungere i forhold til den individuelle medarbejder. Virksomheder er begyndt at implementere en tilgang, der anskuer "hele mennesker" og tilgodeser hermed muligheden for fleksible ordninger – 63% har allerede en politik på plads i forhold til felksibilitet i arbejdet. Den teknologiske udvikling gør det muligt for individer at træffe valg på området, der ikke giver uhensigtsmæssige administrative opgaver for HR.

På jagt efter indsigt: Det er stadig svært at forudsige

Selv med avanceret teknologi, der både kan samle og analysere store mængder af data, udvikler anvendelsen af analyser som basis for bestemmelse af organisation og medarbejdere sig langsomt. Det er fortsat få, der er i stand til at oversætte data til potentielle fremtidsudsigter, og bare 1 ud af 5 genererer basisrapporter og historiske tendenser.

Tre bud på hvordan virksomheder sikrer fremgang på området


Meget er skrevet om hvordan virksomheder klarer sig i modgang. Men disruption skaber modgang og muligheder - og vi har i årets rapport tilføjet 3 bud på hvordan virksomheder sikrer medgang.

1. Tiltrækning og fastholdelse af morgendagens stjerner

1 ud af 3 medarbejdere er tilfredse i deres nuværende rolle, men planlægger alligevel at forlade jobbet indenfor de næste 12 måneder. Hvordan sikrer I at jeres Employee Value Proposition spejler virksomhedens DNA og gør den til et attraktivt sted at være og blive?

2. Forberedelse til den ukendte fremtid

Hvordan forbereder du medarbejdere til jobs der ikke eksisterer? Hvordan anvender du bedst bredden i din virksomheds videnskapital og sikrer at de bedste ideer blomstrer? Kun 42% af de adspurgte medarbejdere mener, at deres virksomhed gør det nemt at være innovativ.

3. Kultivering af den produktive arbejdsplads

Hvad skal der til for at få medarbejdere til at trives? 83% af de adspurgte medarbejdere føler, at de kan være sig selv på arbejdspladsen. Hvordan kan virksomheder sikre at alle mærker den gode energi og føler sig motiveret til at bidrage?

For more information


Replay or join an upcoming webcast in your region to hear the progressive practices that are fast becoming workplace expectations.

NORTH AMERICA - Replay 

UK/EUROPE - Replay 

ASIA PACIFIC - Replay 

LATIN AMERICA (SPANISH)  - Replay 

LATIN AMERICA (PORTUGUESE) - Sign up 

Bliv kontaktet af en konsulent fra Mercer

Udfyld formularen og emnet du ønsker at tale om i kommentarfeltet, så kontakter vi dig hurtigst muligt.  

*Felt påkrævet