Human Capital Due Diligence – et strategisk grundlag for succes

 

På sælgers marked foregår transaktioner i hastigt tempo. Handler indgås med færre oplysninger, end hvad der er ideelt, og risiciene er store. På købers marked træder man mere varsomt.

Kapitalfonde og strategiske købere kan have væsentligt forskellige krav til en due diligence-undersøgelse. Opkøbers interesse kan være begrænset til kun de risici, der har indflydelse på værdiansættelsen, mens selve virksomheden skal tage hensyn til faktorer, der har langsigtede konsekvenser.

Due diligence og flow i handlen

At levere en due diligence-undersøgelse til denne dynamiske markedsplads kræver virkelig, praktisk og taktisk erfaring. Hos Mercer har vi udviklet en omfattende køreplan for at hjælpe kunder gennem fusions- og opkøbsprocessen.

Vi har opsat nogle rammer, der hjælper kunder med at genkende risici og undersøge potentielle økonomiske, skattemæssige, juridiske og administrative faldgruber. Vores ekspertise inden for personaleområdet gør, at vi kan identificere risici på stabsområdet, herunder løn til ledelsen og nøglemedarbejdere, pensionsrisici, høj personaleomsætning, vanskelige overenskomster og lokal lovgivning.

Omvendt due diligence

En sælgers syn på en transaktion er meget forskellig fra en købers. Sælgere må anskue transaktionen plant og objektivt for at identificere eventuelle problemer og advarselslamper, hvilket ikke mange sælgere er i stand til.

Mercer hjælper sælgerne med at identificere risici og forhold, hvor tabsgivende produktion på et område ikke skattemæssigt kan modregnes mod udbyttegivende produktion på et andet område, samt med at kvantificere forpligtelser, således at de proaktivt kan mindske eller vende forhold for at maksimere værdiansættelsen efter exit.

Globale ressourcer og komprimerede tidshorisonter

Mercers globale tilstedeværelse betyder, at vi kan have due diligence-eksperter fremme på 24 timer. Det er en stor fordel at have ressourcer, der taler sproget og kender de lokale love. Det giver os mulighed for at foretage due diligence-undersøgelsen hurtigt og mere præcist, hvilket er af afgørende betydning i et sælgers marked.

Virkelige data

Mercer leverer målrettede, rettidige og detaljerede oplysninger til købere og sælgere, til både kapitalfonde og koncerner. I modsætning til visse firmaer, der blot tilbyder HR due diligence som tillægsydelse, er det vores kernekompetence.

Vi har førstehånds, hårdt erhvervet erfaring i hele spektret af personaleområder, og vi kan udføre due diligence-undersøgelser på alt, der måtte påvirke en virksomheds balance i forbindelse med menneskelig kapital.

Bliv kontaktet af en konsulent fra Mercer

Vi ser frem til at tale med dig
*Felt påkrævet

Fusions- og opkøbsløsninger